Primăvara începe cu tine. ? Astăzi soarele a îmbrățișat cu blândețe tot.

Străzi, clădiri, copaci, iarbă, oameni, statui, semafoare… tot.

Parcă, cu fiecare început de primăvară, ne renaștem și noi, ca oameni.

Speranța, zâmbetul, optimismul, gândul bun, parcă toate revin și mai mult la viață.

Recunosc că le am mereu, dar parcă se amplifică cu fiecare început de primăvară și mai mult.

Azi am fost mai joy decât sunt eu joy, când sunt joy.

Are sens, da? ?

Așa mi-a ieșit! ?

Odată cu primăvara, mi s-a amplificat și apetitul pentru teorii conspiraționiste. ??‍♀️

Muhahaha, păzea! ?

Sunt o persoană foarte deschisă. Cum spuneam și ieri, eu ascult orice, dar mă documentez și fac ce cred eu mai bine.

Așa și cu decizia mea de a continua să folosesc cât mai mult cash, în loc de plata cu cardul.

Toate bune și frumoase până aici.

Ce nu ți-am spus e că, de câteva zile, se întâmplă tot felul de “erori” la plata cash, iar aparatele se resetează singure și acceptă numai plata cu cardul ulterior.

Fii atent.

Acum câteva zile, dupa mai bine de 5 ani de plăți în Uk, fără absolut nici o problemă de genul ăsta, aparatul mi-a “înghițit” bacnota introdusă și n-a mai vrut să-mi dea restul și pace.

A intervenit un operator uman, mi-a dat restul manual și, după ce a resetat aparatul, apărea că primește numai plăți cu cardul.

Am zis “ciudat”, în sinea mea, și am plecat mai departe.

La o zi distanță, am observat pe cineva care avea aceeași problemă pe care o experimentasem și eu.

Îmi atrăsese atenția faptul că, respectiva persoană, se chinuia să se facă crezut că a introdus banii în compartimentul corect. (Lucru care am fost și eu nevoită să explic, pentru că, după ce îți ia banii mașinuța, dacă dă eroare, nu există nici un fel de dovadă că tu ai băgat banii acolo. Ori te cred cei de acolo pe cuvânt, ori, probabil, trebuie să facă raportul și să numere tot cash-ul disponibil, ca să găsească surplusul.)

Cât mi-am plătit cumpărăturile, au rezolvat situația și cu persoana respectivă, i-au dat restul cash, iar mașinuța s-a resetat singură, acceptând numai plata cu cardul.

Am zis, hmmm, ciudat. Parcă aveam un deja vu.

Știu că astfel de aparate pot da erori. Ce a început să mi se pară ciudat este că astfel de lucruri nu s-au întâmplat ani de zile, nu se întâmplă deloc la plata cu cardul, iar acum, când se promovează cât mai mult plata cu cardul, vrei sau nu, se întâmplă asta.

Buuun! Azi, din nou.

Merg ca o gazelă, îmi cumpăr eu ce aveam de cumpărat și bag bănuții la aparat.

Se blochează și nu-mi dă restul.

Istoria de acum câteva zile se repetă, doar că într-un alt magazin.

Fără nici un semn pe ecran, fără detalii despre cumpărături și suma achitată, ne este dat, din nou, să rezolvăm un puzzle.

Am avut noroc cu doamna de acolo, care, a deschis mașinăria, presupun că știe unde se duc ultimele încasări, a calculat ea ceva în cap, m-a întrebat cât trebuia să am rest, a zis că e fix suma care îi dă și ei, mi-a dat restul, a închis aparatul și, ca și dățile trecute, aparatul s-a resetat singur doar pe plata cu cardul.

Hmmm. Coincidență / sincron de defecțiuni tehnice sau o strategie a celor care le programează să te saturi de stresul implicat și timpul pierdut, când astfel de lucruri se întâmplă, și să renunți la plata cash? ?

Habar n-am. Vom vedea în episoadele următoare, din “Dosarele Joy”. ?

Mno, până atunci, să revenim la provocările zilnice:

  1. Nu am consumat zahăr. Bifat și azi, doar că azi mi-a fost poftă de ceva dulce. Mi-am făcut înghețată cu banană, scorțișoară, lapte de migdale și câteva bucățele de caju. Am blenduit totul și am pus la congelator. Rezultatul? Un deliciu. Yum!
  2. Citit cu succes pentru o oră. Am intrat mai adânc în cartea la care sunt acum. Uite, am făcut un exercițiu drăguț, de conștientizare a valorilor după care te-ai ghidat atunci când ai luat decizii bune și când ai luat decizii mai puțin bune. Dacă ai chef și ți se pare util, ți-l recomand cu drag. Ce trebuie să faci?

Exercițiu: Ia  o foaie de hârtie și un pix, gândește-te și scrie 3 cele mai bune decizii și 3 cele mai proaste decizii pe care le-ai luat în viața ta. Apoi răspunde, pentru fiecare în parte, la următoarele întrebări:

  • De ce ai luat această decizie?
  • Ce ai învățat ca rezultat al acestei decizii?
  • Ce ai fi făcut diferit?
S-ar putea să-ți placă și:  Spontaneitate și adaptare. 28 Hard Challenge, Ziua 8

Temă pentru acasă, pam-pam! ?

Știi că glumesc, tu faci ce vrei, dar am avut niște revelații, răspunzând sincer și cred că ți-ar prinde bine și ție.

Am fost surprinsă și ce decizii mi-au venit instant în cap.

Vei realiza că exercițiul ăsta e mai ușor de făcut decât crezi și s-ar putea să ai niște lecții de luat, de la tine însuți.

3. Antrenamentul zilnic, de o oră, a fost efectuat cu succes azi. 45 de minute HIIT, 1 oră de mers, 15 minute de Yoga. Sunt pe val.

4. Azi am băut cei 2l de apă. Ca să distribui egal apa băută, pe parcursul zilei, azi mi-am pus alarma la ore fixe. Excluzând paharul de apă pe care îl beau înainte de somn ( organismul are nevoie de apă pe noapte) și cel pe care îl beau imediat după ce mă trezesc ( organismul este deshidratat când te trezești), am băut câte 0.5l de apă la 10, 14, 16, 19. Azi a fost de probă. Voi continua zilele următoare și-ți zic dacă observ vreo diferență.

5. Azi am mâncat raw vegan. Da, și am reușit să-mi setez ore fixe. Singura chestie la care mai trebuie să lucrez acum este consistența și cantitatea. Azi am mâncat disciplinat la ore fixe: la 12 și la 4 ( 2 mese/zi), dar destul de mult. De ce sar peste micul dejun? Alt experiment de-al meu! Dacă reclamele zic să nu sari peste mic dejun, studiile zic că ai mai multă energie dacă sari peste micul dejun. Mai ales pentru cei care au provocări cu digestia. Eu sunt bine, bine, dar am observat că, sărind peste micul dejun, câteva zile la rând, energia mea de dimineață este genială, sunt pe bumtzi-bumtzi, super productivă și focusată. Suntem toți diferiți, din fericire. ? Important este să găsim ce funcționează cel mai bine pentru noi. Voi mai continua cu experimentul. Să vedem dacă rezultatele mă vor face să-mi creez un stil de viață cu 2 mese pe zi, unde prima este mereu după 12. Va urma.

6.  Azi a fost ziua 14 fără Whatsapp și ziua 18 fără Facebook. Nu că zic, dar vreau să spun. O analogie cu care poate vei rezona.

Oamenii:

Facebook (timp pierdut, unde tot ce faci este să te compari cu alții)

– “30 de minute de relaxare pentru mine!”

Antrenament/mișcare de orice fel (timp care îți dă un boost sănătății, stării de bine)

– “Nu am timp!”

Am descoperit că ziua poate fi mai lungă, iar prezența mea în tot ce fac poate fi extraordinară, în fiecare zi, dacă îmi stabilesc prioritățile și nu-mi iau ochii după ele.

7. Plata cash. Efectuată cu succes și cu ceva provocări, cum ți-am povestit. Dar nu mă las, nu mă las, nu mă las. Aștept, cu răbdare, după fiecare eroare și tot cash plătesc. Ce-mi place că astfel de situații mă ajută să-mi întăresc consistența de a rămâne fidelă deciziei pe care am luat-o, de a plăti numai cash.

8. Maraton. Hai că simt că mă pregătesc sufletește. Azi m-am antrenat super intens, am mers o oră, iar mâine am target să merg 15 km și, fără să fac declarații, simt că maratonul este mai aproape decât bănuiesc și eu. ?

Cu mici ajustări, pe ici, pe colo, provocarea asta mi-a adus o mulțime de beneficii.

Le adun cu grijă și le voi înșira pe blog în ultima zi, că cine știe?

Poate găsești ceva inspirație, să-ți îmbunătățești și tu rutina.

Pff… ziua 18? Iar eu am postat de 18 ori, în ultimele 18 zile?

Pe bune? ? La programul nebun pe care îl am, nu aș fi crezut că e posibil.

Vezi? Mă limitam singură. Evident că este posibil.

Orice este posibil. Tot ce trebuie este să facem este să ne oprim din vorbit ( că vorbitul ăsta e autosabotaj, de cele mai multe ori, și să ne suflecăm mânecile și să trecem la treabăă!)

Valabil pentru orice. ✨

Te îmbrățișez tare de tot, dau sign out după o altă zi extraordinară, cu inima plină de recunoștință. ? ?

Să ai cer senin și zile colorate! ?

Pe mâine! ?

Xoxo ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *