Anul ăsta am intrat oficial în domeniul turismului și am participat pentru prima dată la Conferința eTravel.

Am mers cu colega și prietena mea Maria, care organizează plimbari cu velierul și cursuri de navigație, alături de tatăl ei, dl. comandant Tudor Alexandru.

Chiar am fost onorată să fiu nominalizată la eTravel Awards, la cel mai popular blog de travel, mai ales că am fost printre nume mari din domeniu, iar eu abia am început.

E o motivație excelentă să muncesc mai mult și să evoluez.

M-am bucurat enorm să primesc atâta susținere și atâtea voturi și pentru asta vă mulțumesc din tot suflețelul meu ăla joy!

Câștigătorul a fost aventurescu.ro și chiar era pe primul loc și în topul meu, dintre cei nominalizați. Felicitări, oameni frumoși! Faceți o treabă minunată!

Pe lângă noutățile din domeniu, mi-am dorit foarte mult să cunosc personal oameni cu experiență în turism, pe care îi admir, de la care pot învăța și care mă pot ajuta să-mi clarific viziunea cu ceea ce vreau să fac în domeniul ăsta.

În pauzele de networking am exploatat la maxim această oportunitate.

Știi cine sunt oamenii cu adevărat mari?

Oamenii care te inspiră, care îți împărtășesc din secretele domeniului, care încurajează, care motivează, care îți spun că și tu poți.

Există două categorii de oameni:

 1. Cei care sunt mari prin prisma funcției pe care o au… și atât.
 2. Cei care sunt mari prin modul în care inspiră și împărtășesc cu cei din jur din experiența lor.

Eu îi prefer pe cei din a doua categorie.

Cum spunea Mark Twain:

“Stai departe de oamenii care îţi micşorează ambiţia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să simţi că şi tu poţi deveni mare.”

Am întâlnit oameni cu adevărat mari la eTravel, am primit inspirație, idei și îndrumări, mai mult decât mă așteptam. Sunt recunoscătoare maxim și sigură că discuțiile avute mă vor ajuta în ceea ce vreau să fac.

Am primit poate și cel mai valoros sfat, pe care ți-l dau și ție:

“Nu te compara niciodată cu nimeni, mergi pe drumul tău!”

S-ar putea să-ți placă și:  15 lucruri pe care le facem în Berlin

Fix asta fac, totul #joystyle!

Câteva idei de la eTravel care să-ți fie utile dacă lucrezi în turism? Uite:

 • nu promova idei mincinoase. Nu promova o excursie la 10 Euro, la care mai adaugi ulterior alte costuri fabuloase de transport și mai știu eu ce.
 • nu te mai promova cu “cel mai mic preț”. Dăunează întregii piețe.
 • viitorul sună bine și scary. Companii aeriene precum Air New Zealand deja utilizează inteligența artificială și stochează informații despre ultima vizită la bord, alergii ale pasagerilor, preferințe la mâncare și băuturi. Scopul este oferirea unei experiențe cât mai pozitive pe timpul zborului. Parcă totuși ar fi ciudat să vină la mine o stewardesă pe care nu o cunosc și să-mi spună: “Știu că aveți intoleranță la gluten, așa că azi vă recomad x produs.” Ei bine, va veni și această zi!
 • vrei să atragi clienții? Oferă discounturi și lucruri gratis! Au cel mai mare impact.
 • faci campanii pe Facebook? Rafinează-ți audiența folosind Demographics și Behaviours.
 • ai clienți care postează din vacanțe? Dă share postărilor!
 • conținutul e regele. Vrei să devii cunoscut? Creează conținut, nu reclamă.
 • ai un hotel? Folosește-te de influenceri pentru a-l promova!
 • fii clar și concis atunci când faci recomandări unui client. 70% din cei care caută oferte de vacanță nu știu unde vor să meargă atunci când caută o excursie.
 • oamenii au încredere în oameni. Obține recenzii de la clienți, bloggeri, influenceri!
 • stabilește ca scop să ai clienți fericiți. Aceștia vor reveni și-ți vor aduce și alți clienți.

Închei cu o noutate pentru cei care folosesc consultanța în turism:

 • atunci când consultantul de turism aduce un plus de valoare clientului, acesta trebuie plătit. Asta pentru că există foarte mulți clienți care solicită cu orele, poate chiar cu zilele, un consultant de turism, iar la final rezervă vacanța în altă parte pentru că găsește mai ieftin cu 10 lei. E doar un exemplu în care nu este apreciată munca consultantului de turism.

Felicitări echipei de oameni dragi de la Evensys pentru încă un eveniment reușit și abia aștept să ne revedem la următoarele evenimente!

2 Replies to “Conferința eTravel și care sunt oamenii cu adevărat mari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *