Ieri am participat la sesiunea de live cooking cu Tania Bordianu, la Cămara cu Merinde și, așa cum ți-am promis, îți las și ție rețetele aici.

Prima rețetă :

1. Desert cu dovleac

Ingrediente
– fulgi de cocos pe bază
– fulgi de ovăz 50 g ( se pot inlocui cu hrișca hidratată )
– 100 g migdale crude hidratate 8 ore
– 50 g curmale fără sâmburi
Colorare cu turmenic sau suc de sfeclă, dacă vrei să iasă roz. ( așa cum îmi place mie :)) )
– nuci caju hridratate – 400 g
– 200 g dovleac crud
– 150 g miere
– 100 g  ulei de cocos
– vanilie
– suc de la 1/2 lămâie
– condimente pentru dovleac – scorțișoară, nucșoară și cuișoare
– lapte de susan
– 40 g susan crud
– 1 l de apă
– 1 linguriță de miere

Prima data bagi în robotul de bucătărie cu lama S fulgii de ovăz și migdalele, apoi următoarele ingrediente. Le amesteci și e gata !

Rezultatul este un desert delicios și super aromat, dar mai ales sănătos.
Tania a fost, ca de fiecare dată, o prezență veselă, plină de informații utile și energie pozitivă.
Ne-a întrebat o chestie amuzantă. Dacă știm din ce e făcută guma de mestecat.
Adevărul e că nu m-am întrebat niciodată, deși mai toți o folosim.
Este făcută dintr-un fel de cauciuc și la cum ne-a prezentat-o, parcă nu prea mai îmi vine să o folosesc. :))
Cred că îți cam imaginezi ce ajunge în stomacul nostru atunci când mestecăm cauciuc. :))
Ne-a dat și o alternativă sănătoasă : cuișoarele împrospăteaza respirația, dar gustul nu este tocmai minunat.
Sinceră să fiu, nu prea mă văd umblând cu cuișoare prin buzunare atunci când ies în oraș, dar încerc să folosesc cât mai rar gumă de mestecat, în schimb.
Și uite așa mi-a venit și o idee de afacere.
Dacă o mai ia careva, e ok, ies produse mai bune când e concurența mare. :))
Și la câte idei îmi vin mie, chiar nu-mi fac griji ! :))
Oare ce-ar fi să facem și un fel de gumă de mestecat sănătoasă …cu cuișoare ?
Adică..o combinație sănătoasă, dar care să aibă și gust bun și să arate și ok.
Zău că ar merge !
Până mă gândesc eu cum să fac o gumă de mestecat sănătoasă, să mai fie și roz…tu încearcă rețeta cu dovleac, pentru că mâine îți las o nouă rețetă de-a Taniei. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *