Anul trecut m-am implicat atât cât am putut în organizarea pe Constanța, a evenimentului național de plantare de copăcei. 

Doar că data de plantare s-a stabilit ulterior, iar eu deja aveam luate bilete de avion și urma să plec din țara fix în perioada plantării.
Așa că m-am mulțumit cu bucuria că mulți cunoscuți, și nu numai, s-au înscris în această campanie, la strigarea mea.
Cami, un om frumos și drag mie, mi-a spus că va plata un copăcel și pentru mine, ca să nu-mi mai pară rău că nu pot ajunge.
Eu am crezut că glumește, dar ea chiar mi-a făcut o surpriză, care mi-a bucurat sufletul.
Chiar mi-a plantat și mie copăcelul și mi-a trimis și dovada.
A fost un gest simplu, dar care mi-a rămas întipărit în suflet și care-mi pune și acum un zâmbet pe față.  🙂

Anul ăsta plantăm fapte bune sâmbătă, pe 12 noiembrie și ,din câte îmi amintesc, n-am nici un bilet de avion pentru această dată, deci…sper să nu mai lipsesc !  :))
E o ocazie excelentă de a face sport ( daaa…e destul de solicitant să plantăm corect un copăcel, deci vom arde și calorii ) și de a cunoaște alți oameni frumoși , care cred în puterea spiritului civic și a faptelor bune.

Pentru al şaselea an consecutiv, „Plantăm fapte bune în România” va organiza acţiuni de împădurire cu ajutorul voluntarilor, pe terenuri publice neproductive aflate în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau  în pericol de deșertificare.
În județul Constanța, acțiunea de plantare se va desfășura, ca și anul trecut, în localitatea Peştera.

Dacă vrei să participi la cel mai mare eveniment de împădurire cu ajutorul voluntarilor şi să fii parte din echipă, iată ce ai de făcut :
  •  Trimiti e-mail la voluntar@plantamfaptebune.ro
  •  Le spui prietenilor tăi despre eveniment şi îi inviţi pe toţi alături de noi
  •  Ne ajuţi cu distribuirea informaţiilor despre aceste acțiuni
Mai mult, voluntarii vor primi în urma activității de plantare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.
Pe site-ul www.plantamfaptebune.ro găseşti informaţii despre ce înseamnă ziua de plantare, care sunt realizările campaniei  şi ce proiecte mai sunt în derulare.
Acţiunea din 12 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Pune în calendar al doilea weekend din noiembrie, ca fiind data în care vei schimba în bine soarta pădurilor din România și hai să ne vedem la plantat !  🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *