O știi pe aia cu “Azi se împlinește fix un an de când eu de mâine încep să alerg !  ” ?
Eu o știu cel mai bine, pentru că și eu am trecut prin asta.
Tindem mereu să amânăm anumite lucruri, din comoditate, suntem atât de bine în zona noastră de confort câteodată, că nimic nu ne poate scoate din ea.
Eu am reușit de ceva vreme să ies din zona de confort și să ies la alergat și de atunci nu m-am mai oprit. Senzația de după alergare ? De neprețuit !
Sportul este sănătos, iar alergarea este cea mai practica și la îndemâna activitatea sportivă.
Să-ți mai zic că suntem născuți pentru a alerga și a merge pe jos ? Cred că știi deja asta.
E trist că acest lucru începe să pară nefiresc, iar oamenii devin din ce în ce mai sedentari odată cu progresele științifice.
Eu alerg în fiecare dimineață, indiferent dacă am chef, dacă am dormit sau nu, dacă sunt obosită sau nu. După ce alerg mă simt și mai plină de energie.
Și nu e așa greu să înțelegi de ce.
Consumând energie, ai mai multă energie.
Pe măsură ce corpul nostru consumă energie, acesta își crează mecanisme prin care produce și mai multă energie. Corpul uman are un sistem care se dezvoltă în direcția pe care noi i-o dăm.
Atunci când stai 12 ore în fața calculatorului, corpul tău se adaptează la acest stil de viață.
Dacă alergi sau mergi pe jos în fiecare zi, atunci corpul tău se va readapta rapid.
Chiar și cei care zic că n-au mai făcut mișcare de “100 de ani” vor simți diferența.
De ce să alergi ?
Sunt o mulțime de motive, dar mie îmi place să spun să alergi, în primul rând, pentru sănătatea ta.
Îți mai las încă 10 motive și sper să-ți depășești limitele și să încerci și tu. 🙂

1. Scapi de stres

Stresul este peste tot și e important să scapi de el. Chiar am auzit de oameni care merg la diverse cursuri de scădere a nivelului de stres. Eu îți recomand ceva ce funcționează sigur – alergarea-.
Dacă ți-e greu să alergi, poți începe cu mers pe jos. Vei simți diferența.

S-ar putea să-ți placă și:  Iată programul de la "Mișcarea face bine" Mamaia 2016

2. Slăbești

Unde mai pui că atunci când alergi apetitul tinde să se diminueze ?

2. Încetinește procesul de îmbătrânire

Atunci când alergi, ai ocazia să vezi oameni de 40, 50, 60 , 80 de ani care sunt într-o formă mai bună decât oameni de 20 de ani. Eu am fost surprinsă când am început să alerg la 6 dimineața, dar acum doar îi privesc cu admirație.

3.  Scade tensiunea arterială

Când alergi, arterele sunt și ele flexate, având parte de exercițiu în același timp cu tine. Prin menținerea flexibilității arterelor în acest fel, tensiunea arterială scade.

4. Plămâni sănătoși

Dacă respiri adânc în timp ce alergi, iți vei forța plămânii să își crească capacitatea, utilizând cu până la 50% mai mult din țesutul pulmonar care în mod normal nu este folosit. Dacă mai ești și fumător, unul din benefiiciile alergării poate fi recuperarea unor porțiuni mari din țesut.

6. Stimulează creierul

Alergătorii consecvenți au abilități mentale îmbunătățite pe măsură ce înaintează în vârstă în comparație cu persoanele sedentare. S-a demonstrat că ai nevoie de doar 25 minute de aerobic pentru a iți stimula creativitatea.

7. Îmbunătățește starea de spirit

Nu este nici un dubiu, unul din beneficiile principale ale alergatului este îmbunătățirea stării de spirit. Poți să alergi în pădure, în cartier, sau pe banda în sala de fitness, când endorfinele îți invadează sistemul, totul în viața pare un pic mai ușor.

8. Sistem cardiovascular puternic

Inima și plămânii vor deveni mai puternici și vor dovedi eficiență sporită, atunci când au ocazia să își demonstreze forța.

9. Nivel scăzut al colesterolului

Alergarea crește nivelul colesterolului bun, în timp ce îl diminuează pe cel rău. Astfel se diminuează șansele unui atac cerebral sau infarct.

10. Faci parte dintr-o comunitate

Mii de oameni din România aleargă în fiecare zi și tu te poți alătura lor. Sunt cluburi și comunități, unde iți poți face prieteni care te pot sustine în atingerea obiectivelor tale și alături de care să te distrezi în timp ce alergi.
Și în Constanța exista câteva grupuri pe facebook, e suficient să cauți “alergare Constanța”.

Așa că ia beneficiile la pachet și fugi la alergat ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *