Ziua de vineri am încheiat-o diferit, dar tot cu sport, tot cu voie bună, tot alături de oameni frumoși.
La 17:00 am pornit la pas, în turul gratuit pe care Diana îl organizează periodic, alături de Ralu și ceilalți turiști. Chiar am fost câțiva , dacă stai să te gândești cât a fost de cald.
Eu n-am nici o problemă cu temperaturile, mă adaptez la orice, așa că eu doar m-am bucurat de tur fix ca un turist în vacanța și m-am lăsat fascinată de fiecare legendă și informație pe care am auzit-o de la Diana.
Ce este acest tur gratuit?
Este o inițiativă a Dianei pe care eu o încurajez și o susțin  cu tot sufletul.
Este un proiect prin care Diana oferă tururi gratuite în centrul vechi al Constanței, tuturor turiștilor interesați, dar nu oricum, ci cu zâmbetul pe buze, cu entuziasm, cu povești, cu legendele locurilor, poate nici un ghid plătit nu m-a fascinat atât de tare , cum a reușit Diana să o facă de fiecare dată.
Turiștii din afară o contactează pe Diana pe pagina de Facebook, pe care o poți accesa și tu, ca să verifici când este următorul tur gratuit Constanta Free Tour.
În general se pleacă de la Mozaic, din parcul Primăriei.

De acolo am plecat și noi vineri.
Am văzut blocuri inspirate din forma navelor, pe care altfel nu le-as fi observat, am ascultat cu entuziasm povești despre statuile pe care le-am întâlnit pe traseu, am vizitat Primăria veche a Constanței, strada cea mai scurtă ( Str. Poștei ), strada cea mai îngustă ( Stradela Vântului ) , am vizitat Biserica grecească și am ascultat din nou istoria și poveștile locului, biserica armenească, moscheea, povestea Cazinoului și a arhitecturii sale, precum și ce a fost locul de vis a vis de Cazino, înainte să devină acvariu. O poveste tare amuzantă e și cum a ajuns Cazinoul să aibă arhitectura pe care o are în prezent, după ce a fost construit și dărâmat în repetate rânduri.

 

Copiii care au participat la tur au părut foarte încântați de povestea unui hotel din centrul vechi, care nu își găsește proprietar pe motiv că este…bântuit de o fantomă.
Am văzut multe alte locuri pe traseu, dar vreau să mergi să le descoperi singur, pentru că te asigur că este un tur care merită și care o să-ți placă.
E și păcat să nu profiți de ocazia asta, pentru că faci mișcare, socializezi, îți faci prieteni noi și descoperi Constanța ca un turist.
Vei avea ocazia să vezi Constanța din altă perspectivă și Constanța chiar e un oraș frumos, cu istorie, unde ai ce vedea.
Am încheiat turul cu povestea Farului  „Genovez” despre care trebuie să recunosc că nu știam nimic.

Te felicit din inimă Di pentru ceea ce faci ! Mulțumesc pentru un tur minunat !
Nu m-am plictisit o clipă, deși mai stăteam din când în când cu nasul în telefon ca să postez și pe facebook pe unde suntem. N-am ce să fac, defect profesional !  :))

Photo credit :  Ovidiu Oprea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *