Am aflat de la Maria ( Maria are si ea blog si a povestit si ea cum i s-a parut la Escape Room Constanta : http://ro-urbnstyle.blogspot.ro/2015/05/escape-room-constanta.html ) ca exista Escape Room si in Constanta si mi-a propus sa facem echipa pentru aceasta experienta. Cum iubesc provocarile si era un lucru nou pentru mine, am acceptat imediat. Ce trebuie sa faci ? Sa evadezi cat mai repede dintr-o camera in care esti inchis pentru 60 de minute.  Stiam la nivel teoretic ca trebuie ca alaturi de echipa ta sa-ti folosesti intuitia si inteligenta pentru a gasi si interpreta indiciile care in final te duc la rezultatul final : evadarea din camera 🙂
Recunosc ca am avut mici emotii pentru ca nu stiam exact ce ne asteapta in camera, dar pe masura ce descopeream noi indicii si reuseam sa dezlegam noi “mistere” emotiile au disparut cu totul , mai mult am devenit poate prea relaxate :))
Un lucru care ne-a fost de mare ajutor a fost faptul ca am fost “instruite” inainte de a intra in camera cu informatii de baza, fara de care am fi fost puse in incurcatura 😀 ( de exemplu ca orice indiciu se foloseste o singura data sau ca acolo unde scrie “do not move / nu mutati” nu este nevoie sa mutam piesele de mobilier pentru ca acolo nu sunt ascunse indicii.)  Recunosc ca, desi erau multe locuri in camera unde aparea acest mesaj, atunci cand eram in pana de idei, tendinta era sa ne ducem fix acolo si sa incercam sa le mutam. Prin urmare precizarea ne-a fost de mare ajutor.
La prima vedere mi s-a parut greut pentru o camera de “incepatori”, dar faptul ca este o “munca” de echipa conteaza foarte mult. Fiecare vine cu cate o idee, si puse cap la cap te ajuta sa treci mai departe.

A contat foarte mult si ajutorul lui ” Big Brother” (pe tot parcursul jocului am fost supravegheate video si am primit alte mici indicii ajutatoare atunci cand  ajungeam intr-un punct mort sau abandonam o idee buna).
Mi se pare un joc antrenant pentru minte , care te scoate din monotonia iesitului la suc, in club ,statului pe facebook etc, este un mod inedit de petrecere a timpului liber si cred ca este potrivit pentru oricine, pentru cupluri, pentru prieteni , pentru familie, chiar si pentru distractie cu colegii de munca, ca sa nu mai zic ca merge perfect un teambuilding intr-o astfel de camera. Un lucru pe care l-am retinut si merita luat in seama cand va decideti sa incercati o astfel de experienta este sa luati in considerare fiecare idee a fiecaruia din participanti, pentru ca desi poate la prima vedere poate parea o idee proasta e posibil sa fie exact cea care deschide un lacatel, sau calea spre noi indicii.

Acest joc te obliga sa-ti pui mintea la contributie si te provoaca constant sa descoperi noi indicii si solutiii care sa te scoata din impas atunci cand te blochezi, iar cea mai mare satisfactie o ai atunci cand reusesti sa descifrezi misterul final si sa deschizi usa. Ca sfat, va recomand sa nu mergeti prin camera in sir indian , ci sa va raspanditi fiecare in alte colturi pentru a va mari sansele de a gasi indicii mai rapid.
Eu am facut o echipa minunata cu Maria si Andreea si am fost foarte foarte incantate cand am reusit sa deschidem usa si sa “evadam”. Am scos timpul  52:20 , chiar daca in poza apare 52:40 ( o mica eroare de transcriere- ca incepatoare ne mandrim cu fiecare secunda in minus  :)) )
Concluzia ? Iti recomand sa incerci o altfel de experienta si nu uita sa te distrezi ( distractia e cea mai importanta parte ) si sa nu te superi/ consumi/ sa-ti para rau daca te blochezi intr-un anumit punct ( vei primi mici ajutoare care te vor redirectiona pe drumul cel bun ).
Aaa si  sa nu uit! Atunci cand te decizi sa mergi sa incerci , spui la receptie codul : sportul e sanatos si vei primi pe loc reducere de 5 % din pret.
Cum ajungi la Escape Room Constanta ? Adresa este : Str. Constantin Bratescu  nr. 4 .
Reper : cum cobori pe Tomis spre Sala Sporturilor, pe dreapta vei vedea un BRD, imediat dupa el faci dreapta si ai intrat pe strada Constantin Bratescu, iar numarul 4 este la cativa pasi, vei vedea o curte si undeva in spate sigla Escape Room Constanta.
Camera se poate rezerva aici : http://www.escaperoomconstanta.ro/rezerva-the-colours-escape-room-constanta-rezervare/
Distractie placuta ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *