Ce este febra musculara si cum scapam de ea ?
Spunem ca avem febra musculara atunci cand avem dureri puternice la nivelul unui muschi pe care tocmai l-am antrenat.
Ea apare fie in urma unui antrenament intens , fie dupa practicarea unui sport nou, sau ca urmare a unui efort din timpul zilei. Febra musculara nu apare imediat , in general atinge apogeul “durerii” la 24-72 de ore dupa efort.
Ce cauzeaza febra musculara ?
Ei bine, in urma unui efort fizic intens se produc unele microleziuni la nivelul fibrelor tale musculare, dar chiar nu trebuie sa-ti faci nici un fel de grija pentru ca urmare a aceluiasi proces musculatura ta isi mareste volumul si devine mai puternica.
Febra musculara este practic modalitatea prin care corpul tau se pregateste pentru activitatile intense ce voi urma.
Cum scapi de febra musculara ?
O sa incep cu modalitatea pe care o consider cea mai eficienta. Pe principiul cui pe cui se scoate,atunci cand lucrezi din nou aceleasi grupe de muschi , exista sanse mari ca febra musculara sa dispara. Asadar, atunci cand faci febra musculara nu te da “lovita”, statul nu va ajuta, ci din contra va prelungi durata,asa ca trage putin de tine, intoarce-te inapoi la treaba si va trece.
O alta modalitate prin care poti scapa de febra musculara este Vitamina C. Vitamina C actioneaza ca un antiinflamator , iar din moment ce febra musculara este cauzata de o inflamatie locala a tesutului , e clar ca este de luat in seama.
Si dusurile reci te ajuta sa scapi de febra musculara. Sa-ti explic de ce : pentru ca acestea duc la o circulatie mai buna a sangelui si la o mai buna vascularizare a zonei inflamate, ceea ce poate ajuta la repararea mai rapida a fibrei musculare.
Atentie ! Dusurile calde nu au acelasi rezultat, deoarece baile calde relaxeaza musculatura incordata, tratand astfel doar efectul febrei musculare , nu si cauza. Studiile au demonstrat ca atunci cand muschiul este incalzit nu mai prezinta febra musculara, dar este doar ceva temporar.
Eu zic ca daca iti doresti cu adevarat sa te schimbi ( fie ca vrei sa slabesti sau sa schimbi modul cum arati ) o febra musculara nu-ti poate sta in cale.
Asa ca iti doresc sa treci cu zambetul pe buze de febra musculara si sa nu te opresti pana nu iti atingi obiectivul 🙂 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *